Услуги
Hi, How Can We Help You?

Влада Києва сформує фонд житла для надання в оренду громадянам

Вже більше пів року триває збройна агресія Росії проти України. Велика кількість громадян України втратили свої домівки.
Київська міська державна адміністрація прийняла рішення про фінансування купівлі близько 1 000 квартир на суму в 2 000 000 000 гривень, за рахунок міського бюджету.

Це житло буде надаватися в оренду як довгостроково так і з правом викупу. Перш за все цими квартирами зможуть скористатися сім’ї наших захисників, громадяни, які втратили домівки внаслідок руйнацій або на територіях, що були тимчасово загарбані росіянами, а також киянам, які потребують поліпшення житлових умов.  

Протягом місяця КМДА має розробити порядок отримання такого житла.

Наразі невідомо в якому стані ці квартири будуть надаватися в оренду: з оздобленням чи без, у разі якщо з оздобленням то чи будуть вони мебльовані, у разі якщо без оздоблення то за рахунок кого будуть відбуватися ремонти (поліпшення орендованого майна) та чи буде сума ремонту врахована під час подальшого викупу.

Сподіваємось, що найближчим часом матимемо відповіді на ці питання.

Крім того будемо спостерігати яким чином цей житловий фонд вплине на ринок оренди квартир в місті Києві, чи призведе його наявність до коригування цін.

Також цікавим буде питання впливу майбутньої купівлі 1 000 квартир на вартість нерухомості, так як вихід на ринок такого потужного покупця може підвищити вартість квартир та призвести до спекуляцій.  

Замовити оцінку
ЯК НАС ЗНАЙТИ?