Услуги
Hi, How Can We Help You?

Плани українського уряду щодо оцінки воєнних збитків майна

Європейський оцінювач
European Valuer ВИПУСК № 26 ЧЕРВНЯ 2022

TEGOVA* надасть допомогу Фонду державного майна України у розробці методології оцінки збитків внаслідок війни

На Генеральній асамблеї TEGOVA в Лісабоні 7 травня 2022 року представники української оціночної спільноти окреслили плани українського уряду щодо оцінки воєнних збитків майну, включаючи витрати, необхідні для відновлення такого майна (фактичні збитки), та доходи, які могли бути отримані за звичайних обставин, якщо права власників не були б порушені (упущена вигода), внаслідок збройної агресії Російської Федерації.
Для розробки відповідної методології такої оцінки створено міжурядову робочу групу. У зв’язку з цим Фонд державного майна України, орган, який регулює професійну та практичну оціночну діяльність, раніше звернувся до TEGOVA з проханням допомогти у розробці методології для українських оцінювачів.
Генеральна асамблея одностайно підтримала Раду з європейських стандартів оцінки TEGOVA (EVSB), щоб вона вчасно висловила свою думку щодо проекту пропозицій міжурядової робочої групи.
Крім того, на прохання української делегації, Асамблея доручила EVSB надати консультації щодо того, наскільки проекти пропозицій відповідають законодавству ЄС, зокрема щодо екологічних питань.

* TEGOVA  - Європейська група асоціацій оцінювачів, яка об’єднує 70 національних асоціацій оцінювачів з 38 країн, які представляють 70 000 кваліфікованих оцінювачів, що працюють самостійно або працюють у спеціалізованих консультаційних компаніях, компаніях приватного сектору, державних відомствах або фінансових установах, як місцевих, так і міжнародних.

Джерело інформації:

Додатково : 

   

Замовити оцінку
ЯК НАС ЗНАЙТИ?